Op zoek naar een nieuwe uitdaging, kwam ik terecht bij het OT van the Dutch Contigent. Voor Roverway. Een opstartweekend samen. Ik kwam binnen in een warm nest, 7 onbekenden, maar al meteen vertrouwd. Wauw, ik ga met dit ‘clubje’ het Dutch Contigent van de Roverway tot een succes maken. Zonder dat we nog maar iets op papier hebben gezet, weet ik al dat wij dit gaan doen. Nu alleen nog nadenken over hoe we dat gaan doen.

Onze Head of Contigent, Elko die al langer bezig is heeft voor ons OT clubje een mooi opstartprogramma bedacht. Eerst elkaar maar eens leren kennen en beginnen met samen koken en eten. Op een haperend gasstel na, ging dat al gesmeerd. Daarna een kleine wandeling door de Soestse lange duinen waarbij we onderweg enkele caches tegen zijn gekomen met daarin stellingen die ons hebben laten nadenken over de speerpunten van Roverway2018, deze speerpunten hebben we later nog nog doorgenomen en zijn verder toegelicht door Elko en Marieke. Na een voor mij reguliere werkdag en deze activiteiten hebben we de avond gezellig met hapje en een drankje afgesloten.

De volgende morgen zijn we op tijd uit de veren gegaan om de bossen in te gaan zodat we foto’s konden maken om onszelf te kunnen voorstellen. Belangrijk is daarbij dat iedereen exact achter het balkje van de buikspieroefening-bankjes van het trimparcours gaat staan, want stel je voor dat we de verkeerde achtergrond hebben.

De eerste brainstormsessie, hoe gaan we onze Nederlandse Rovers enthousiast maken om zich aan te melden bij the Dutch Contigent, om net als ik bij het aansluiten bij het OT het avontuur aan te gaan. Hiervoor willen we Masterclasses gaan geven… nee… geen Masterclasses, iedereen heeft al genoeg in de schoolbanken gezeten. Masterclasses zijn saai!, wij gaan voor Molenmomentjes. Ofwel momo's.

Na een gezellige lunch zijn we toch maar eens gaan benoemen wat wij het komende 1,5 jaar gaan doen . welke taken hebben we te volbrengen, welke acties horen daar bij. En welke rollen heb je daar bij nodig. Waar komen we in contact met de Rovers die we moeten overtuigen? En dan, hoeveel tijd hebben we daar voor nodig? Hoeveel uren per momo hebben we nodig, of hoeveel uur per week denken we bezig te zijn met social media, en hoeveel voor het maken van promotiemateriaal. Dat werd toch wat veel voor één middag. Laten we dan voor het avondeten maar een pot Jungle Speed spelen. Best gevaarlijk met zulke fantiekelingen. Tot bloedens toe, maar die totempaal wordt echt niet zomaar uit handen gegeven.

Om ons nog beter voor te bereiden laten we ons na het avondeten nog informeren door Marcel Baartmans over de huidige visie van Scouting Nederland op Rovers. Deze waardevolle informatie gaan we zeker meenemen om onze ideeën nog beter vorm te geven. Aansluitend heb ik mijn stookkamp ervaringen toegepast, om een lekker kampvuurtje te maken waar Nicole en Carolien een spontaan concert hebben gegeven.

De volgende morgen, toch nog even de laatste puntjes op de I om de openstaande puntjes van de zaterdagmiddag af te ronden. Nog even de gebruikte blokhut schoon opleveren. En nog even gezellig nababbelen. 2 intensieve dagen, maar echt, wat heb ik hier vreselijk veel zin in. Dit gevoel wil ik delen met zo veel mogelijk Rovers voor the Dutch Contigent. Nog nooit een OT functie uitgevoerd, maar dat maakt het alleen maar leuk.