Jawel, het was eindelijk weer zover, de Scouting Fundays werden weer georganiseerd. En wel in Walibi! Wat wil je nog meer, zo’n toplocatie en zoals de naam al zegt moet het wel leuk zijn. Voor ons als OT van het Nederlands Contingent natuurlijk de uitgelezen kans om mogelijke deelnemers aan te spreken en roverscouts enthousiast te maken voor Roverway.

Dat klinkt allemaal erg leuk en de Fundays is natuurlijk een begrip binnen scouting Nederland, maar voor mij was het de eerste keer… Dus zonder enig idee wat me te wachten stond ben ik maar begonnen met na te denken over wat er allemaal mee moest. Tja, we gaan promotie maken dus Elko ging nog even wat posters maken. Alles wat ik kon bedenken was, neem alles mee wat je op Roverway 2016 in Frankrijk hebt verzameld. Want een betere manier om uit te leggen hoe gaaf het wel niet is dan met de spullen die de herinneringen oproepen is er niet.

Top! Spullen gepakt, alleen nog even kijken hoe lang het rijden is bedenk ik me op vrijdag. Google maps aan en dan kom je erachter dat het 1,5 uur rijden is, ANDERHALF UUR!! Dat betekent vroeg op, wekker op 6:45 want we moesten het kraampje nog inrichten voordat het park openging om 10 uur.

Eenmaal aangekomen bij Walibi had ik helaas nog enige vertraging ook, laten we het houden op een technisch probleempje met de auto… Kortom, anderhalf uur verder de volgende uitdaging, namelijk het park opkomen want de achterdeur die ons was verteld was al gesloten. Na even heen en weer te zijn gestuurd en een praatje met de organisatie werd ik dan eindelijk naar de stand toe gebracht en kon ik me aansluiten bij de rest.

In de tussentijd waren Bart en Marieke al druk bezig om promotie te maken. Samen met Lars en Eef van de projectorganisatie hadden ze de kraam opgezet. Ook hadden ze al snel de Challenge in gang gezet. Het fantastische hersenspinsel van Bart waarbij de partenza de wereld in werd gestuurd. Als je deze in bezit krijgt is het de bedoeling dat je een foto maakt en deze post met #RW18NL als je je gaat inschrijven. Daarbij moet je ook direct de volgende persoon uitdagen om dat ook te doen. En dit was een succes! Mensen kwamen naar het kraampje om ernaar te vragen en we zagen hem meerdere keren voorbijkomen.

Verder stond de dag in het teken van roverscouts aanspreken en vertellen wat Roverway is en waarom ze het niet mogen missen. Ook kwamen er veel deelnemers van de vorige editie in Frankrijk voorbij die enthousiast waren en waarvan we verwachten weer een groot aantal tegen te komen. Sommige gingen zelfs zo ver dat ze een poster op hun rug plakten waarmee ze door het park liepen. Zo ging het letterlijk als een lopend vuurtje door het park.

Natuurlijk konden ook wij de attracties niet aan ons voorbij laten gaan in het kader van ‘Nu we er toch zijn’. Elkaar afwisselend konden we zelf dus ook genieten van de achtbanen, de wildwaterbaan af met Bart bewapend met posters voor op de actiefoto en gewoon even lekker ontspannen.

Al met al was het een zeer geslaagde en zonnige dag. Een dag van veel oude bekenden tegenkomen, nieuwe ervaringen opdoen en roverscouts vertellen over Roverway en enthousiast maken. Wat mij betreft precies waar Roverway voor staat. Het is meer dan het kamp alleen, de voorbereiding, promotie en vele mensen die je leert kennen en later nog vaak tegenkomt. Dat is hoe het moet zijn en dat is precies wat deze dag was voor mij!