Elke Scout in Nederland heeft over Roverway gehoord. Vele van jullie nu al; en als je er nog niet over hebt gehoord zal dat in het komende jaar zeker gebeuren. Roverway is een uniek evenement waarvan wij zeker weten dat het erg leuk gaat worden! Sinds deze zomer is de inschrijving geopend en ondanks dat je je nog tot begin 2018 kan aanmelden, beginnen de eerste activiteiten voor jullie al in oktober. In dit blog doen wij onze plannen uit de doeken.

Ontmoet elkaar

Het liefst gaan we naar Roverway met een hechte groep vrienden die elkaar al aardig kent, daarom willen we graag kennis maken met elkaar. Deze kennismakingsdag vindt begin oktober plaats. Daarnaast is er later in het seizoen nog een gezamenlijk moment om de paths te kiezen en patrouilles te vormen. Natuurlijk ben je als deelnemer ook bij Roverway, en zullen we het hele feest afsluiten met een reünie.

Molen Momentjes

Naast deze kennismaking, willen we er ook werken aan jouw groei en ontwikkeling. Om er voor te zorgen dat nog voordat je op Roverway gaat, al een betere scout bent in de wereld. Dat willen we doen door middel van Molen Momentjes, een dagdeel, dag of zelfs weekend waarin we met elkaar in discussie gaan of kennis delen over een bepaald onderwerp. Denk bijvoorbeeld aan een cursus timemanagement of knopen op hoogte - je kunt het zo gek niet bedenken.

Een deel van de molenmomentjes wordt door de deelnemers zelf bepaald, een ander deel zullen wij zelf verzorgen. De bedoeling is in ieder geval tweeledig: de Nederlandse deelnemers van Roverway dichter bij elkaar brengen, én kennisdeling onder elkaar.

Communicatie

Ook in onze communicatie willen we hierbij aansluiten. Dus niet alleen maar de leuke, interessante momenten met elkaar delen op Facebook en Instagram, maar ook af en toe een nieuwsgierig weetje of achtergrondinformatie waar wij van merken dat vraag naar is. Zo helpen we iedereen een stukje verder om continue te blijven verbeteren, groeien en ontwikkelen.

Deze aanpak voor ons evenement is nieuw - voor zover wij weten nieuw voor een zo groot landelijk evenement. In ieder geval nieuw voor ons en onze omgeving. We zijn dus heel benieuwd naar wat jullie hiervan vinden en hoe jullie hier mee omgaan. Zijn de onderwerpen die we aansnijden precies goed, of zou je meer verdieping of zelfs helemaal andere onderwerpen willen? Wil je iets aandragen, dan kan dat ook natuurlijk - op onze Facebook,Instagram of per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..