Eindelijk was het dan zo ver; na lang er naar uit te hebben gekeken en vaak de info door te hebben gelezen ging ik naar Delft voor het eerste Rover Representative weekend. De heenreis was al een hele wereld reis. De bus had namelijk vertraging en je raadt het al: de trein gemist. Twintig minuten later ging gelukkig de volgde trein. Twee uur later reed ik dan eindelijk door de poort van het Kruithuis. Snel mijn spullen in de jongens slaapzaal gelegd en me gemengd in de feestende groep aanwezige rover Representatives. Er waren negentien Representatives uit twaalf landen aanwezig. Tussen het eten en drinken door werden er veelvuldig handen geschud. Op tijd richting dromen land vertrokken aangezien ik wist dat het nog en lang weekend zou worden.

Zaterdag ochtend begon met ontbijt, met z’n allen aan tafel met een groot scala aan ontbijt producten. Van cornflakes tot hagelslag en van wit brood tot schudde buikjes. Na het ontbijt was het tijd voor de eerste info/brainstorm sessie die ging over de identiteit van Roverway en hier aan gerelateerde activiteiten. In vier teams werden de thema’s besproken en ging je in gesprek met het planning team. Na al het serieuze was het tijd voor teambuilding, met zes kano’s varen naar het centrum van Delft. Uit voorzorg maar meteen mijn regen kleding aan gedaan. Na veel bruggentjes en tunneltjes (sommige zo laag dat je plat in de kano moest liggen) kwamen we aan achter de centrale kerk in Delft . We waren allemaal nat van de regen & erg hongerig, daar kwam onze redende engel Anneloes met lunch aan: een ieder kreeg een broodje met knakworst en saus. Na een kort rondje om de kerk terug in de kano’s. Wederom vele tunneltjes, regendruppels & bruggetjes op de terugweg. Plotseling zaten we midden in een roeiwedstrijd, de mannen 3 kwam namelijk binnen: O nee ze gaan toch rechts voor het feestje. Snel werden alle boten op de kant getrokken en weer netjes opgeborgen in het hok. We hadden even vrije tijd, deze werd ook uitgebreid gebruikt om te douchen. En daarna was het alweer tijd om te eten, met dank aan de Italiaanse Representatives hadden we heerlijke pasta. Twee soorten pasta met wel vier sauzen, na erg lekker gegeten t hebben werd er af gewassen. Het idee ontstond om met vier mensen Disney liedjes te gaan zingen maar dan wel in je eigen taal. Vele liedjes passeerden de revue zoals als je van beren leren kan” en “under the sea”. De drie hoofd organisatoren kwamen zich nog even voorstellen voor we begonnen met het avondprogramma. Op het programma stonden workshops over Communicatie met het planning team. Dit was voor het planning team ook het eerste contact met de deelnemers. Onder luid gejuich en geklap werden we dan ook onthaald. Snel werden er tien teams gevormd en gingen we met behulp van een doordraai systeem langs alle posten. Na veel nuttige info op te hebben gedaan en leuke team opdrachten was er tijd om even te socialisen met het planning team. Heerlijk om heel even gewoon met bijna iedereen Nederlandse te kunnen praten. Dit momentje ging alleen veel te snel want om elf uur gingen we al weer naar onze eigen Rover Representative zaal. Hier werd het feestje voortgezet. Met eten uit elk land werd er uitgebreid gegeten, gezongen en gedanst tot een uurtje of twee.

Zondag was het alweer vroeg tijd voor het ontbijt, snel werd er opgeruimd en ingepakt want het volgende team wou al onze mening. Als laatste team kwamen de hoofden van path’s langs. Er werden vellen met papier op gehangen met elk een thema. De volgende thema’s hingen er onder andere: Culture/Society, Architecture, Diversity, Technique/Science, Adventure, Health/Social, Energy, Nature & Water. Vervolgens was het aan ons om bijbehorende activiteiten te bedenken. Deze moesten zo goed mogelijk aan sluiten op het thema. Er werd druk met post-it geplakt op de verschillende vellen. De gekste dingen kwamen voor bij, soms één keer andere vaker (zoals windmolens). Hierna kwam hoofd eten Maincamp langs met de vraag hoe we willen koken. Op houtvuur, gas, met pannen of toch met alu folie? Lang hoefden we niet te denken bij dit thema, al snel kwam er naar voren dat we pannen op gas het prettigste vinden. Snel werden er de laatste dingen opgeruimd en ingepakt. Rond een uur of elf richting station Delft voor ons laatste deel van het programma: het strand. Na een ritje van 20 minuten (met veel gezing & geyell) kwamen we aan op station Den Haag centraal, nog een klein stukje met volle tram (altijd een uitdaging met bepakking). Eindelijk kwamen we aan op het strand. Op precies te zijn op de locatie waar over nog geen negen maanden de opening zal zijn. Nu was het nog moeilijk voor te stellen maar dan staan hier 3500 mensen. Onderweg naar de strandmarkering (team aardbei) werden er uitgebreid filmpjes en foto’s gemaakt. Op het strand zandkastelen gebouwd, riddertje, culturen laten treffen & het weekend geëvalueerd. Iedereen was het met elkaar eens: het was een top weekend geweest en niemand kon wachten tot het volgende weekend. Toen was het jammer genoeg tijd om terug te gaan, de tramrit vloog voorbij. Op station Den Haag centraal was het weekend toch echt ten einde. er werd uitgebreid geknuffeld en gezwaaid. Ik had besloten om de eerste mensen richting vliegveld op sleeptouw te nemen. Via Leiden stond we op Schiphol. Eerst met de rover rep’s van Italie & Frankrijk naar de in-check balie toe. Het laatste stukje met de Britse Scout & Guide rnaar vertrekhal drie. Gekeken hoe ze incheken en met een brok in mijn keel heb ik gekeken hoe ze richting douane liepen, nog twee zwaaien maar toen waren ze toch echt uit zicht. Na diep in- en uit adem gerealiseerd: dat was het Rover Representative weekend één. It was time to go home. Met opgeheven hoofd richting de bus gelopen wetende: dit was het begin van een SUPER gaaf avontuur.

To be continued...

 

Belangrijke data

17 februari 2018

Molen Momentje 1

24 maart 2018

Molen Momentje 2

21 april 2018

Molen Momentje 3

2 juni 2018

Molen Momentje 4

23 juli t/m
2 aug 2018

Roverway 2018