Ok ok... Roverway inschrijving is dan individueel, maar het is natuurlijk een stuk leuker om samen naar Roverway te gaan dan alleen! Hoe ga je nu je beste vriend(in) overtuigen om met jou mee te gaan? In dit blog vertellen wij jou hoe je dat doet!

1. Bedenk waarom je zelf mee wil gaan...

De belangrijkste reden waarom jij mee gaat, zou zomaar ook de belangrijkste reden kunnen zijn waarom anderen ook mee moeten gaan! Ga jij mee om je internationale contacten te verbreden, of omdat je je oog hebt op een path dat jou zo leuk lijkt? Of ga je noujuist omdat er al zoveel andere deelnemers met jou mee gaan? Je sterkste argument ligt in jouw eigen overtuiging en de manier waarop je dat over brengt.

2. Doe eens een keer wat anders!

Natuurlijk is het heel fijn om veilig in je comfortzone te blijven en elk jaar weer naar de Ardennen te gaan - da's lekker makkelijk, want daar praten ze tenminste gewoon Nederlands en daar gaan jullie toch al elk jaar naartoe, dus waarom zou dit jaar anders moeten zijn? Nou, die fijne comfort zone is wel heel veilig, maar dat is ook niet de plek waar "the magic happens"! Als jij wil leren een goede bijdrage te doen aan de maatschappij, zul je af en toe ook iets moeten doen wat net niet helemaal in je comfortzone ligt, en Roverway is daar een mooi voorbeeld van. Dus kijk over de schutting van je gebruikelijke groep en doe eens gek! Roverway is volgend jaar gewoon in Nederland, dus maak je over die taal barrière maar geen zorgen ;-).

3. Omdat, als je terug komt, je gegroeid bent

Roverway is - en blijft - een onvergetelijke ervaring. Welpen die mee gaan op zomerkamp komen terug als een ander kind - veel zelfstandiger en volwassener. Op een kamp leer je dingen die je de rest van je leven bij blijven - of je nu een welpje bent die voor het eerst op zomerkamp gaat, of een roverscout die voor het eerst op Roverway gaat. De internationale ervaringen, cultuuruitwisseling en nieuwe mensen beïnvloeden jou op een manier die je van te voren niet in gedachten had. Dit is een kans waar veel mensen vaak op hopen, maar die maar weinig mensen is gegund.

4. Omdat het natuurlijk super vet is om samen met jou op kamp te gaan!

Samen met je beste vriendin maak je elk kamp tot een groot succes, en dus ook dit kamp! Verzamel alle leuke herinneringen die je hebt van vorige kampen en gooi ze op één hoop, welke staat je het meeste bij? Was dat omdat je op een bijzondere plek was, of omdat er iets bijzonders gebeurde? Of was het omdat jullie samen op kamp waren, en jullie er samen altijd één groot feest van maken? Wat het ook is, met jou wordt het altijd een groot feest en dat zou voor je vriendin al reden genoeg moeten zijn om hem of haar te overtuigen.

5. Breng je argumenten met overtuiging

Als je iemand probeert te overtuigen, is het handig als je dat goed aanpakt en je argumenten op de juiste manier inzet. Dat doe je zo:

 • Leg aan je maatje uit dat je graag wil dat hij zich inschrijft voor Roverway
  • geef daarbij één argument (maar niet je sterkste)
 • en vraag wat hij/zij daarvan vindt
 • luister naar wat de ander daar over te zeggen heeft
 • vat kort samen: dus jij vindt .... omdat ....
 • vervolgens: maar ik vind... omdat:
  • Argument 1
  • Argument 2
  • Argument 3

Zorg er hierbij voor dat Argument 3 je sterste argument is, deze blijft het langst hangen. Let op dat je niet allemaal argumenten blijft opnoemen - want als er één argument tussen zit wat makkelijk onderuit te halen is, zal je gesprekspartner daar op in gaan.

Tot slot: Omdat het feestje zonder jou niet compleet is!

Eigenlijk zou gewoon élke Roverscout mee moeten gaan op Roverway. Een niet te vergeten ervaring in de veiligheid van je eigen land, Nederland leren kennen op een manier waarop je het nog nooit hebt leren kennen, en samen met 3000 andere Roverscouts één groot feest bouwen op Scoutinglandgoed Zeewolde! Op 23 juli 2018 komt Europa bij jou op bezoek, en wat doe jij?

Belangrijke data

17 februari 2018

Molen Momentje 1

24 maart 2018

Molen Momentje 2

21 april 2018

Molen Momentje 3

2 juni 2018

Molen Momentje 4

23 juli t/m
2 aug 2018

Roverway 2018