Wist je dat de eerste Roverway in 2003 is gehouden in Portugal? Het thema was "People in motion" en het werd gehouden in de stad Leiria. Er was zelfs een Roverway lied:

Het jaar daarna was het de beurt aan Florence in Italië om in 2006 de tweede editie van Roverway te organiseren. Uit foto's valt te herkennen dat er in ieder geval Spanjaarden, Portugezen, Finnen, Zweden en zelfs Zuid Koreanen meededen. Het motto van deze Roverway was "Dare to Share".

De derde editie van Roverway vond plaats van 20 tot en met 28 juli 2009 in Ijsland. Het motto van deze Roverway was "open up", een toepasselijk motto in de uitgestrekte vlakten van Ijsland. Er namen zeker 16 verschillende nationaliteiten deel waaronder ook een Nederlands Contingent.

Editie vier was in 2012 op Evo in Finland. Vanuit Nederland is een contingent afgevaardigd van een 60-tal deelnemers en ongeveer 20 ISTers. Midden in de bossen van Evo werd ook een Nederlands foodhouse georganiseerd in een Duitse Black Castle tent. Het motto van Roverway was "See. Feel. Follow." Er ging ook een ISTer van ScoutTV mee, die na het evenement de het volgende filmpje maakte:

Omdat er in 2015 een Wereld Jamboree werd georganiseerd, is de vijfde editie een jaar verzet. In 2016 was Frankrijk het gastland van 5000 Roverscouts van deze vijfde editie, met als thema "Sur la Route" of "On the Road." Er namen iets meer dan 80 Nederlandse deelnemers deel aan deze Roverway, in totaal waren ruim 100 Nederlanders in het Franse Jambville, ISTers, deelnemers maar ook trainers tijdens de dagen op het kampterrein. Midden op één van de grote terreinen stond weer een black castle tent met allerlei Nederlandse versnaperingen, zoals poffertjes, en elke avond een gezellig feest.