Als je als lid van het Nederlands Contingent naar Roverway 2018 wil, zal je een deelnemersbijdrage moeten betalen. Deze is vastgesteld op €700,-. Je hoort het jezelf al zeggen, €700,- voor een kamp in Nederland… dat is veel. Toch is het dat bedrag helemaal waard. Je krijgt er namelijk een ontzettend gaaf kamp voor, waarbij je een internationale beleving krijgt zonder de grenzen over te hoeven gaan. Daarnaast leer je scouts uit andere landen kennen (waaruit wellicht nog wel een vriendschap voortvloeit). Op deze pagina leggen we uit hoe we aan de deelnemersbijdrage zijn gekomen.

Van jullie deelnemersbijdrage dragen wij €520,- af aan de organisatie van Roverway 2018. Zij gebruiken dit geld voor het organiseren van Roverway (zoals bijvoorbeeld het huren van kampterreinen, het vervoer, maar ook voor de gave activiteiten). Schematisch ziet dat er ongeveer als volgt uit:

Voor internationale kampen geldt daarnaast dat de rijkere landen een hogere bijdrage betalen dan de armere landen. Hierdoor kan ervoor gezorgd worden dat iedere scout de mogelijkheid krijgt een internationaal kamp mee te maken.

Er blijft dan nog ongeveer €180,- over dat wij als Nederlands Contingent gebruiken. Van dit geld zorgen we voor een kledingpakket (zodat we als Contingent één uitstraling hebben), verzorgen we een aantal Molenmomentjes en krijgen jullie aan het einde van het Roverway avontuur een gave herinnering aan dit kamp. De uitgaven van het Nederlandse Contingent zien er dus ongeveer als volgt uit:

Deelname aan Roverway 2018 is bovendien een stuk goedkoper dan deelname aan de MOOT of de Wereld Jamboree, terwijl de internationale ervaring hetzelfde zal zijn. Kortom, een ideale manier om internationale ervaring en nieuwe vrienden op te doen! Mocht je nog vragen hebben na aanleiding van deze uitleg zijn wij natuurlijk bereid die te beantwoorden! Kijk op onze contactpagina hoe je contact met ons op kunt nemen.