De Noorse organisatie heeft in overleg met de autoriteiten van Stavanger, WOSM en WAGGGS besloten dat het totale aantal deelnemers dat zich heeft aangemeld voor Roverway te hoog is om de veiligheid te garanderen. Dit betekent dat van de 6400 deelnemers, 1900 deelnemers niet mee kunnen naar Roverway 2024. Op basis hiervan hebben de organisaties besloten dat alle contingenten met meer dan 96 deelnemers moeten inkrimpen met 40%. Ons contingent heeft 200 deelnemers, dit betekent dat 80 Nederlandse deelnemers niet meer mee kunnen. 

 

Wat betekent dit voor mijn deelname?  

Het terugbrengen van het deelnemersaantal kwam voor ons als een grote verrassing. Als organisatieteam van het Nederlandse contingent hebben we er samen met het juridische team van Scouting Nederland alles aan gedaan om uitsluiting van Nederlandse deelnemers te voorkomen. Dit heeft niet mogen baten. 

We hebben hierdoor noodgedwongen het moeilijke besluit moeten nemen dat alle deelnemers die op 22 juli 2024 jonger zijn dan 18 jaar, toch niet meer mee kunnen naar Roverway.


Veelgestelde vragen 

 

Financiën

Patrol

Roverway

 

Q&A webinar 9 januari 2024

Tijdens een webinar konden deelnemers en ouders al hun vragen stellen over de downscaling. Hieronder lees je de gestelde vragen en de antwoorden op deze vragen.