Ben je geboren vóór 22 juli 2001, dan kun je als medewerker mee op Roverway. Dit noemen we IST (International Staff Team). Het aantal IST’ers voor het Nederlands Contigent is gelimiteerd. Daarom zijn er vanuit het Nederlands Contigent twee vormen IST: IST en de IST Light. Wat beide functies precies inhouden lees je hieronder.


IST

Als IST’er ben je betrokken bij de organisatie van het Nederlandse Contingent in de voorbereiding naar Roverway. Dit doe je onder andere in de functie van buddy/coach voor een patrol (groepje van +/- 8 deelnemers). Je bent hun 'steun en toeverlaat’ en helpt hen in de voorbereiding van deze bijzondere reis. Voor hen ben je het eerste aanspreekpunt en je trekt aan de bel als dit nodig is. Uiteraard word je hierin begeleid door het CMT en de andere IST’ers. Daarnaast zijn er allerhande andere taken die we van de IST’ers verwachten. Denk aan EHBO’er, koken op een voorbereidingsweekend (en de afwas doen 😉), het helpen organiseren van een tof programma en vast nog 100 andere dingen.


Voorafgaand aan Roverway

Je draagt op een actieve manier bij aan de voorbereiding van Roverway tijdens een aantal momenten.

Ten eerste als buddy van een patrol.
Je bent eerste aanspreekpunt voor je eigen patrol (van ongeveer 8 deelnemers) en zorgt er voor dat ze op een goede en veilige manier aankomen in Noorwegen. Dit doe je tijdens de voorbereidingsmomenten, maar ook daarbuiten. Hoe je dit vormgeeft is aan jou als IST’er.

Daarnaast draag je bij tijdens de voorbereidingsmomenten die al gepland zijHet gaat om de kennismakingsdag op 8 oktober. Hier kom je zelf kennis maken met de rest van de IST’ers, de deelnemers en het CMT.
Daarna zijn er twee voorbereidingsweekenden; 26, 27 & 28 januari EN 19, 20 & 21 april 2024.

Tot slot is er een check-up dag voor de laatste puntjes op de -i op 22 juni 2024.

Tijdens de weekenden en check-up dag ga je uiteraard aan de slag met je patrol en daarnaast verwachten we hulp van de IST’ers bij de organisatie en uitvoering van deze weekenden. We verwachten dan ook dat je op al deze momenten aanwezig bent.


Tijdens Roverway

Eenmaal in Noorwegen ben je aan de slag als algemeen medewerker. Wat je daar precies voor taak krijgt weten we nog niet, maar ook hier kan het van alles zijn. Je bent eventueel in de mogelijkheid om al eerder naar Noorwegen te gaan (of langer te blijven) om daar te helpen met de opbouw en afbouw.


Sollicitatie

Het is niet meer mogelijk te solliciteren voor de vacature IST. Wel is het mogelijk om aan te melden als IST Light. Aanmelden voor IST Light kan via het inschrijfformulier in SOL.

 

IST Light

In dit geval behoor je ook tot het Nederlands Contigent en ga je in die hoedanigheid mee naar Noorwegen. Echter ben je geen actieve medewerker in de voorbereiding en neem je ook geen deel aan het voorbereidingstraject. Wel bestaat er de mogelijkheid om al eerder naar Noorwegen te gaan (of langer te blijven) om daar te helpen met de opbouw en afbouw.
Aanmelden voor IST Light kan via het inschrijfformulier in SOL.

Vragen

Heb je vragen over IST? Kijk dan eens bij de FAQ's. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.