In de zomer van 2024 staat een geheel nieuw Roverway avontuur op jou te wachten! Deze Roverway vindt plaats in Noorwegen en heeft als thema 'North of the Ordinary'. Roverway 2024 staat gepland van 22 juli tot en met 1 augustus en wordt gehouden in de buurt van Stavanger. Benieuwd naar het kampterrein? Check dan onderstaande video.

 

Deelnemers

Roverway is een internationaal evenement voor roverscouts. Alleen als je geboren bent tussen 1 augustus 2001 en 22 juli 2008 kun je als deelnemer naar Roverway 2024 in Noorwegen. 

Roverway bestaat uit twee delen. Het eerste deel ga je met je patrouille (6-8 deelnemers) op path. Dit is een internationale groep van circa 50 deelnemers (8 internationale patrouilles) waarmee je 4 dagen activiteiten gaat ondernemen op een andere locatie. Daarna ga je met je Path naar main camp waar alle paths samenkomen voor nog 4 dagen. 


Inschrijving gesloten

De inschrijving voor Roverway 2024 is gesloten. Het aantal beschikbare plaatsen is vol. Daarom kun je je niet meer inschrijven. Ook de wachtlijst is vol. 

Path

Paths zijn heel divers, sommigen zullen bijvoorbeeld gaan hiken over een gletsjer en leren over de Noorse natuur. Anderen blijven in een stad en leren over de Noorse cultuur. Weer andere Paths zullen ergens tussen deze twee extremen inzitten. Samen met je patrouille geef je je voorkeur voor een path aan. De Noorse organisatie van Roverway maakt op basis van de aangegeven voorkeuren de indeling voor de paths. 

Ontdek meer van Noorwegen tijdens een voor- of nareis

Als deelnemer van Roverway regel je zelf je vervoer van en naar Noorwegen. Dit geeft je een mooie kans om meer van Noorwegen te ontdekken tijdens een voor of nareis. Deze organiseer je samen met andere deelnemers en is niet inbegrepen bij de deelnemersbijdrage. Hiken in de bergen, bewonder de Noorse Fjorden vanaf het water of maak een van de mooiste treinreizen van Europa van Oslo naar Bergen.  

Medewerker

Op Roverway kun je mee als medewerker als je 23 jaar of ouder bent op moment dat de Roverway is. Dit noemen we IST en staat voor International Staff Team. Meer weten over IST? Klik dan hier
 RW24 main logo 2